Naujienos

Anglų kalbos tobulinimas Kipre

Written on .

 2019 10 14 ERASMUS finans   

Šiais mokslo metais mūsų gimnazija toliau dalyvauja Erasmus+ KA1projekte „Mokomės, kad mokytume“. Spalio 14-18 d. gimnazijos matematikos ir fizikos mokytoja Renata Gargasienė, fizinio ugdymo mokytojas Robertas Mikutis, lietuvių kalbos mokytoja Asta Racevičienė ir Jaunųjų šaulių būrelio vadovas Ernestas Burčas dalyvavo anglų kalbos mokymuose „English for Educators (Level I)“ Kipro mieste Limasolyje.

Mokymuose dalyvavo 12 mokytojų. Šiek tiek nustebino, kad net 10 jų iš Lietuvos, taip pat kolegės iš Bulgarijos, Italijos.

Mokymų dienos buvo labai produktyvios. Jau pirmos akimirkos nuteikė pozityviai. Puiki mokytoja, nedidelė grupė - todėl be jokio streso iš karto įsitraukėme į praktines veiklas. Mokytoja kūrybiškai derino gramatikos, klausymo, skaitymo, kalbėjimo įgūdžių tobulinimo veiklas. Ne tik gilinome anglų kalbos žinias, bet ir išbandėme įvairius mokymo metodus, kuriuos galėsime pritaikyti savo dalykų pamokose. Viena iš smagiausių veiklų – žaidimai. Kūrybiškai parinkti jie tobulina mokinių įgūdžius, ugdo komandinę dvasią, skatina iniciatyvumą ir, aišku, sukuria puikią nuotaiką.

Dar viena veikla, kuri privertė susitelkti visą komandą, - grupių pristatymai. Paskutinę mokymų dieną pristatydami pasirinktas temas ne tik pasakojome apie savo mokyklas, įvairias jose vykstančias veiklas, darbe taikomus ugdymo metodus, bet ir diskutavome apie Lietuvos, Bulgarijos, Italijos, Kipro šalių švietimo sistemų skirtumus ir panašumus.

Mokymų pabaigoje gavome puikių mokytojos patarimų, kaip ateityje nuosekliai gilinti įgytas žinias. Svarbiausia, kad išliktų noras tobulėti.

Šiuose mokymuose patobulinome anglų kalbos praktinius įgūdžius, pamatėme tolimos Kipro šalies gyvenimą, įdomias istorines  vietas, pristatėme savo mokyklą, sužinojome, kuo gyvena kitų Europos šalių mokytojai.

                                                                                       Lietuvių kalbos mokytoja
Asta Racevičienė

Spausdinti