Naujienos

Velykų kiškučio spalvadieniai

Written on .

338042661 725371829068732 114268525233111426 n   Velykos – gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė. Šiandien, nors tradicijos ir pasikeitė, įvairių užsiėmimų ir kitokios veiklos šventės proga netrūksta ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

   Ikimokyklinės grupės ,,Drugeliai“ ugdytiniams balandžio 3-7 d. buvo organizuojami Velykų kiškučio spalvadieniai. Susitarėme, kad tiek mokytojų, tiek vaikų drabužiai atspindės tos dienos spalvą. Visą savaitę mažuosius prie durų pasitiko vis kitokios spalvos penki skeltalūpiai. Pirmadienis buvo itin ryškus, priverčiantis nusišypsoti - geltonas. Ugdytiniams paaiškinta, kad geltona spalva atspindi saulės sugrįžimą, pavasario pradžią.  Užsiėmimų metu kalbėta apie kiaušinio, kaip margučio, simbolinę reikšmę ir prasmę. Vyresnieji vaikai piešė, dekoravo akmenėlius, paversdami juos mielais viščiukais, jaunesnieji – gamino spalvotas aplikacijas. Antradienis pasipuošė mėlyna spalva, simbolizuojančia dangaus mėlį, kurio nematėme keletą mėnesių, bei  kosminio pasaulio vienovę. Trečiadienis nusidažė ruda - žemės, derlingumo, prinokusių javų - spalva. Tądien gaminome triufelius-margučius, kuriuos vaikai parsinešė namo, kad pavaišintų šeimos narius. Ketvirtadienio spalva - žalia, vėl atbundančios, pradedančios augti, žydėti gamtos spalva. Eksperimento būdu, maišant geltoną ir mėlyną spalvas, bandyta išgauti žalią spalvą. Rezultatas maloniai nustebino: vaikai atkreipė dėmesį, kad sumaišius šias spalvas galima sukurti įdomių ir neįprastų piešinių. Paskutinės savaitės dienos spalva ypatinga - raudona, simbolizuojanti auką. Raudonai dažytu margučiu linkima būti stipriam, aktyviam. ,,Drugelių“ grupės ugdytiniai kartu su mokytojomis margino, dažė bei dekoravo margučius. Kiekvienas stengėsi sukurti  gražiausią, spalvingiausią,  ryškiausią!

   Velykų kiškučio spalvadieniai vaikams padėjo suprasti bei išsiaiškinti pavasarį bundančios gamtos ir spalvų dermę, suvokti Velykų reikšmę. Mažieji ne tik smagiai leido laiką, džiaugėsi pavasariu, bet ir mokėsi nuoširdumo, dosnumo, pakantumo, gerumo.

                                                                                   

Reda Pipirienė, grupės ,,Drugeliai“ mokytoja

Spausdinti