Naujienos

Velykinė edukacinė diena „Mirgu margu“ vėl gimnazijoje

Written on .

20240329 130442   Velykos yra pavasario džiaugsmo, gamtos atbudimo bei įvairių linksmybių šventė. Kad pajustų šios šventės prasmę, tradicijas, jau antrus metus iš eilės priešmokyklinio ugdymo grupės ir pradinio ugdymo 1-4 klasių mokiniams vykdoma velykinė edukacinė diena „Mirgu margu“.

   Kūrybinių užsiėmimų - paukštelio ar kiaušinio iš šieno bei paukščių iš vytelių, margučių iš siūlų ir vilnos dekoravimo, reketukų iš šiaudų vėrimo, velykinių simbolių dekoravimo bei juostos marginimo, velykinių žaidimų ir ratelių mokymosi - metu vaikai prisilietė prie dalelės mūsų krašto tradicijų, etninės kultūros išskirtinumo ir neišsenkančio jos kūrybiškumo. Edukatorės kantriai ir su meile aiškino, kaip susukti šieno gniūžtę ir apsukti siūlais, kaip įverti siūlą į adatą ir dekoruoti, kaip badyti vilną, kad adatos nelūžtų, kaip suverti pagrindinį šiaudinio sodo elementą „reketuką“, kaip sukonstruoti paukštį iš vytelių, kokiomis spalvomis marginti velykinius simbolius, kuo ypatingos tautinės juostos, kaip šokti ratelį bei žaisti žaidimus, būdingus šiam nuostabiam laikotarpiui.    

   Ačiū Šilalės kultūros centrui už bendradarbiavimą: Jolantai už smagius ratelius bei žaidimus, Linai už paslaptis badant vilna dekoruotus kiaušinius. Dėkoju buvusiai mūsų gimnazijos mokytojai Juzefai už ypatingą patyrimą veriant reketuką ir konstruojant paukštį iš vytelių. Ačiū dailės ir technologijų mokytojai Daivai, mokytojo padėjėjoms Astai ir Romutei, kurios nuoširdžiai ir kūrybiškai praturtino šią dieną. Patys mažiausieji susipažino su velykiniais simboliais ir išmargino juos pačiomis gražiausiomis spalvomis. Įverti siūlą į adatą ir dekoruoti margutį taip pat buvo nepaprasta. O ką jau bekalbėti apie paukščio konstravimą iš šieno, kuris pareikalavo didelės fantazijos ir kūrybiškumo!

                      Reda Ežerskienė, pradinių klasių mokytoja

Spausdinti